Het Goede Gesprek voeren, hoe dan?


De laatste jaren is het begrip ‘Het goede gesprek’ ingeburgerd geraakt op de werkvloer. Voor sommigen weer een ‘moetje’ dat enige irritatie opwekt. Voor anderen een bevrijding: zonder strikte formats vrijuit over elkaars functioneren kunnen praten. Het vraagt nogal wat van leidinggevenden: echt de vinger aan de pols houden, echt luisteren naar wat de ander beweegt, wat de ander nodig heeft. Ook van de werknemer is het een uitdaging: voor jezelf en je team opkomen en aandacht vragen wanneer je dat nodig hebt.

Goede communicatie = goede samenwerking = goede resultaten

Betere communicatie leidt tot betere verhoudingen en tot betere prestaties. Beter communice-ren gaat veel verder dan het leren van vaardigheden. Het gaat over leren zien wat er echt speelt tussen mensen, tussen de regels door. Communiceren gaat over veel meer dan zenden en onvangen, het gaat vooral over begrijpen en verbinden.
De coaches van Het Betere Goede Gesprek leggen deze processen tussen de regels bloot en onderzoeken samen met jou, waar jouw thema's in de communicatie over gaan, zodat je er invloed op kunt uitoefenen.

'Het werkt zo goed omdat het 100% over mijn mij gaat, over mijn individuele communicatievraagstuk'

Voor jouw individuele ontwikkeling

Informeer bij jouw werkgever welke middelen er beschikbaar voor persoonlijke ontwikkeling. Schakel Het Betere Goede Gesprek in en vergroot je zelfvertrouwen in de gesprekken die je dagelijks voert. Onze sessies kunnen plaatsvinden op één van de locaties van Het Coachhuis, maar we kunnen ook naar jouw werkplek toekomen en daar een ruimte reserveren.

Voor je organisatie

Organisaties huren ons in omdat ze het belangrijk vinden om de onderlinge communicatie te verbeteren. In samenspraak met jouw organisatie zetten we een traject op, waarbij een team, een deel van het personeel of zelfs de hele organisatie door ons wordt gecoacht.

Geen idee hoe zo’n traject er in jouw organisatie er uit kan zien? Geeft niks, daar denken we graag in mee! Naar aanleiding van een vrijblijvend gesprek bedenken we samen met jou een manier om het traject zo fijn en efficiënt mogelijk te laten verlopen. Geheid dat er een mooi resultaat uitkomt! Elke traject wordt op maat gemaakt op basis van jouw wensen en de doelstellingen van jouw organisatie.

Het Betere Goede Gesprek is voor iedereen die zijn communicatieve vaardigheden wil uitbreiden.

Wanneer schakel je ons in?

Het Betere Goede Gesprek is voor iedereen die zijn communicatieve vaardigheden wil uitbreiden. Elk mens heeft daarin wel een uitdaging. De een houdt zich te veel op de achtergrond, de ander neemt altijd het voortouw. De een kan niet over een onderwerp meepraten als hij of zij geen verbinding voelt met de gesprekspartner, de ander vindt het lastig om over koetjes en kalfjes te praten. Of misschien heb je wel een blinde vlek en heb je helemaal niet door dat de weerstand of de desinteresse van die ander niet over de inhoud van jouw verhaal gaat, maar over de manier waarop jij het brengt.

Betere communicatie leidt tot betere verhoudingen en tot betere prestaties.
Beter communiceren gaat veel verder dan het leren van vaardigheden. Het gaat over leren zien wat er echt speelt tussen mensen, tussen de regels door.

De coaches van Het Betere Goede Gesprek leggen deze processen tussen de regels bloot en onderzoeken samen met jou, waar jouw thema's in de communicatie over gaan, zodat je er invloed op kunt uitoefenen. Elke sessie is helemaal toegespitst op jouw manier van communiceren.

 

Met welke kwesties kun je bij Het Betere Goede Gesprek terecht?

Ik wil gehoord worden door mijn collega in de vergadering
Ik ben ervaren manager, en toch gaat het bij die ene persoon steeds mis.
Ik heb eigenlijk geen goed beeld van hoe ik overkom in gesprekken en ben nieuwsgierig naar feed back.
Mijn collega’s vinden dat ik me mezelf meer moet profileren, maar ik weet niet hoe je dat moet doen.
Ik wil graag een open gesprek met een medewerker die verzuimt.. hoe doe je dat?
Ik neem altijd de lead in het gesprek en wil eens experimenteren met iets heel anders. Wat gebeurt er dán?
Ik wil oefenen met nee zeggen

‘Kort, krachtig, intensief. Én effectief, ook na langere tijd!’

Communicatieve vaardigheden uitbreiden met Suzanne Vis en Marco Schneiders

Wat zeggen deelnemers tijdens de sessies?  

‘Het is heel fijn om in alle vrijheid uit te proberen wat je eigenlijk niet gewend bent of niet durft’
‘Jullie zijn onafhankelijk en er alleen voor MIJ’
‘Ik gun dit iedereen, dit leidt tot succes!’
'Ik wist het al wel, maar nu weet ik het écht en kan ik het toe gaan passen!'
'Dit was echt een cadeau'