Intensief oefenen met Gespreksvoering en Communicatie


In twee intensieve sessies
Met twee bevlogen coaches
In een veilige setting
kort, krachtig en zeer effectief!


Het Goede Gesprek voeren, hoe dan?


De laatste jaren is het begrip ‘Het goede gesprek’ ingeburgerd geraakt op de werkvloer. Voor sommige leidinggevenden weer een ‘moetje’ dat enige irritatie opwekt. Voor anderen een bevrijding: zonder strikte formats vrijuit over het functioneren van de medewerker kunnen praten. Het vraagt nogal wat van jou als leidinggevende: echt de vinger aan de pols houden, echt luisteren naar wat de ander beweegt, wat de ander nodig heeft. De rol van leidinggevende is steeds meer faciliterend.

Goede communicatie = goede samenwerking = goede resultaten

Het Betere Goede Gesprek ondersteunt individuele medewerkers bij hun persoonlijke kwesties in gesprekken.
Wij, als coaches van Het Betere Goede Gesprek staan voor je klaar om, helemaal op jou toegespitst, met jou aan de slag te gaan. Elk vraagstuk, klein of groot is welkom. Iedereen kent ze, die momenten in gesprekken waarbij je denkt: ‘oh daar ga ik weer’. Je stuurt, ondanks jezelf, het gesprek een kant op die je niet wilt.  Hoe fijn zou het zijn als je daar effectief en constructief een positieve draai aan kon geven?
Betere communicatie leidt tot betere verhoudingen en tot betere prestaties.
Beter communiceren gaat veel verder dan het leren van vaardigheden. Het gaat over leren zien wat er echt speelt tussen mensen, tussen de regels door.
De coaches van Het Betere Goede Gesprek leggen deze processen tussen de regels bloot en onderzoeken samen met jou, waar jouw thema's in de communicatie over gaan, zodat je er invloed op kunt uitoefenen.


Jouw effectiviteit is het enige waar jij écht invloed op hebt


Wat zeggen deelnemers over het effect van de sessies?

'Mijn gesprekken lopen nu veel relaxter.”
'Ik ben gestopt met overtuigen en ik ben gaan luisteren en doorvragen'
'Ik heb echt een patroon bij mezelf opengebroken, ik heb een giant leap genomen'
'Mijn teamleden gaan nu zelf aan de slag in plaats van dat ik aan het overtuigen ben en steeds keihard werk'
'Het was een echte frustratie en nu heb ik inzicht en meer grip gekregen'
'Ik heb meer vertrouwen in mezelf'

‘Ik heb hier meer aan gehad dan aan alle communicatietrainingen die ik ooit gevolgd heb bij elkaar!’


Zo ziet het traject met Het Betere Goede Gesprek er uit:

Stap 1.

Als je je in hebt geschreven voor een werksessie ontvang je een vragenlijstje. Je schetst kort jouw vraagstuk en mailt dat naar ons.

Stap 2.

Reflecteren en leren door te doen. Het team van Het Betere Goede Gesprek bestaat uit twee coaches: Suzanne is  arbeids-  en organisatiepsycholoog en Marco trainingsacteur.  In de sessie van 90 minuten focussen we in alle rust en met alle aandacht op jouw vraagstuk. Op wat jij wilt bereiken en wat daar bij nodig is. We helpen jou om goed voor jezelf te zorgen. Vanuit waardering wat voor jou belangrijk is én vanuit respect voor wat voor de ander belangrijk is. We reiken je concrete handvatten aan om effectiever te communiceren en helpen je in de simulaties om je nieuwe gedrag in te trainen. Helemaal toegespitst op jouw manier van communiceren.

Stap 3.

Na deze werksessie ga je goed voorbereid en vol vertrouwen terug naar je werk. Je bent in staat jouw invloed in de communicatie ten volle te benutten, jij hebt de regie en je boekt veel meer resultaat. De sfeer in gesprekken is veel fijner, je wordt serieuzer genomen en inhoudelijk kom je veel beter uit de verf!

Stap 4.

Nadat je een tijdje gewerkt hebt met de nieuw verworven inzichten en vaardigheden kom je bij ons terug voor een verankeringssessie. We vieren de behaalde grote en kleine successen en we werken aan de stappen je nog te zetten hebt op de weg van effectieve communicatie.

Gun jezelf ook een succeservaring!