Intensief oefenen met Gespreksvoering en Communicatie

Het Betere Goede Gesprek ondersteunt individuele medewerkers bij hun persoonlijke kwesties in gesprekken.


Heb jij ook nog steeds van die (kleine) frustaties in de omgang met je collega's? Dat je denkt: daar ga ik weer? Hoe fijn zou het zijn als je daar effectief en constructief een positieve draai aan kon geven?
Het Betere Goede Gesprek helpt! In twee sessies, waarbij jij de enige deelnemer bent, focus jij met ons in alle rust en met alle aandacht op jouw individuele vraagstuk, 100% op jou toegespitst. Op wat jij wilt bereiken en wat daar bij nodig is. Elk vraagstuk, klein of groot is welkom.
Je leert hoe je voor jezelf opkomt, en hoe je daarbij oog houdt voor het belang van je gesprekspartner. Je krijgt concrete handvatten om effectiever te communiceren en om je nieuwe gedrag in de dagelijkse praktijk in te zetten. In twee intensieve sessies, met twee bevlogen coaches, in een veilige setting. Kort, krachtig en zeer effectief, ook op de lange duur!

Betere communicatie opent deuren

'Niemand kijkt mee, daardoor durf ik zonder gène nieuwe dingen uit te proberen'

Zo ziet het traject met Het Betere Goede Gesprek er uit:

Stap 1: voorbereiden

Het leerproces begint al met een vragenlijst die je ontvangt. Je denkt alvast na over jouw kwestie. Wat doet jouw communicatie en gespreksvaardigheden nu precies met jou en je gesprekspartner? Je schetst kort jouw vraagstuk en mailt dat naar ons.

Stap 2: de werksessie

Reflecteren en leren door te doen. Het team van Het Betere Goede Gesprek bestaat uit twee coaches: Suzanne is arbeids-  en organisatiepsycholoog en Marco is trainingsacteur.  In de sessie, van 90 minuten, focus je in alle rust en met alle aandacht op jouw vraagstuk. Op wat jij wilt bereiken en wat daar bij nodig is. Je ervaart en voelt wat je kunt doen om een beter resultaat te krijgen in je gesprekken, voor jouzelf én voor je gesprekspartner. Je probeert nieuwe dingen uit. Wat werkt en wat werkt niet?  Aan het eind van deze sessie formuleer je een aantal acties waar je in de praktijk mee aan de slag gaat.

Stap 3: oefenen en eigen maken in de praktijk

Na de werksessie ga je goed voorbereid en vol vertrouwen terug naar je werk. Je bent in staat jouw invloed in de communicatie ten volle te benutten, je hebt meer regie en je boekt meer resultaat. De sfeer in gesprekken is fijner, je wordt serieuzer genomen en inhoudelijk kom je veel beter uit de verf. En je krijgt zin om je  inzichten en vaardigheden ook in allerlei andere situaties  toe te passen!

Stap 4: Verankeringssessie

Nadat je een tijdje gewerkt hebt met de nieuw verworven inzichten en vaardigheden kom je bij ons terug voor de verankeringssessie. Je viert met ons de behaalde grote en kleine successen en je werkt aan de stappen die je nog wil zetten op de weg van effectieve communicatie.

Wat zeggen deelnemers over het effect van de sessies?

'Mijn gesprekken lopen nu veel relaxter.”
'Ik ben gestopt met overtuigen en ik ben gaan luisteren en doorvragen'
'Ik heb echt een patroon bij mezelf opengebroken, ik heb een giant leap genomen'
'Mijn teamleden gaan nu zelf aan de slag in plaats van dat ik aan het overtuigen ben en steeds keihard werk'
'Het was een echte frustratie en nu heb ik inzicht en meer grip gekregen'
'Ik heb meer vertrouwen in mezelf'

De coaches van Het Betere Goede Gesprek: Suzanne Vis en Marco Schneiders